Bestuur en contactpersoon cliënten

Op deze pagina stelt het bestuur van Stichting Karunafonds zich voor. Daarnaast kunt u ook de contactpersoon voor cliënten nader leren kennen.

Bestuur

Voorzitter: Ronald de Caluwé

Als mindfulnesstrainer binnen de reguliere GGZ, compassietrainer, Tai Chi- en Qigong leraar en lichaamsgericht trauma-counselor, zou je kunnen zeggen dat ik veel verschillende dingen doe. Voor mij vormt het één continuüm, één “specialiteit”, namelijk compassievol lichaamswerk.

Of je nu komt voor een groepstraining of voor wat intensiever individueel ‘werk’, het komt per saldo neer op het weer meer leren bewonen van het lichaam en het harmoniseren van de relatie tussen lichaam en geest. En daar gebruik ik meditatie en beweging bij, in verschillende vormen.

Secretaris: Antoinette Donkers-Dekker

Mijn naam is Antoinette Donkers-Dekker. Al bijna 25 jaar ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar. Daarnaast ben ik docent beeldende vorming en kunstzinnig dynamisch coach. Ik geef al jaren keramiek- en beeldhouwlessen in mijn atelier en ik geef les in de vorm van kunstprojecten op scholen. Momenteel geef ik workshops bij de Vrolijkheid aan kinderen van het AZC in Budel.

Sinds twee jaar heb ik ZorgAtelier De Roos opgericht. Een kunstzinnig zorgatelier voor mensen met n.a.h., een depressie, een angststoornis, een burn -out of andere psychische klachten. Dit vanuit het idee dat het begeleid kunstzinnig werken, in een rustige, natuurlijke en veilige omgeving, doorwerkt op de geestelijke gezondheid.

Penningmeester: Wiep Folkerts

Wiep Folkerts werkt bij TNO op het gebied van duurzame energie. Voorheen was hij directeur van de stichting SEAC (zonne-energie innovaties). Ook was hij voorzitter van de stichting Korenfestival Eindhoven (culturele sector) en voorzitter van de stichting Jeugdfonds Cultuur Eindhoven (armoedeverlichting).

Wiep: “Het Karunafonds vind ik een prachtig initiatief om professionele hulp bij complexe problematiek toegankelijker te maken.”

Contactpersoon voor cliënten: Ron Sijtsma

Opgeleid als registeraccountant en werkzaam geweest bij accountantskantoor KPMG, financieel directeur, interim-manager o.a. voor de ZorgAutoriteit. Van 2012 tot 2022 ben ik eigenaar geweest van een bewindvoerderskantoor en zeer bekend met de financiële problemen die veel mensen hebben, en ook met langdurige psychische behandelingen.

Mijn ervaring geeft me inzicht in het verhaal achter de cijfers en daarmee kan ik het bestuur geheel onafhankelijk adviseren om al dan niet bij te springen in de behandelkosten van de aangesloten therapeuten.

Scroll naar boven